Sposób przygotowania

½ szklanki cukru idzie do ciasta pozostałe pół szklanki do piany i kisielu.
Z mąki, proszku, żółtek, masła oraz cukru i zapachu do ciasta zagnieść ciasto które wstawić do lodówki. Z ½ szklanki cukru i 6 białek oraz szczypty soli ubić pianę na sztywno następnie dodać po trochę kisiel. Wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z cynamonem. Ciasto rozwałkować na blachę zostawiając jednak ¼. wyłożyć jabłka i wylać pianę. Pozostałą część ciasta porwać na drobniutkie kawałki i powtykać leciutko do piany. Piec ok. 40 – 45 minut.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jabłecznik lubię i jem do herbaty
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !