Sposób przygotowania

Złososia usówamy ości mieso rozdrabniamy na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzewamy masło,wkładamy kawalki łososia ,dodajemy przecisniete przez praske zabki czosnku,delkiatnie mieszamy i smazymy około 4 minut.Wlewamy słodka smietane,lekko mieszamy.Do szklanki wsypujemy lyzeczke maki i wlewamy odrobine wody.Dokładnie mieszamy,by nie bylo grudek,a nastepnie wlewamy na patelnie z łososiem.Mieszamy i smazymy do czasu az łosos ze smietana aczna sie gotowac.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.Makaron gotujemy w lekko posolonej wodzie na półtwardo.Odcedzamy.Wykładamy na talerze i polewamy garacym sosem z łososiem.Od razu podajemy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !