Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
cukier 1 szkl
woda 3 łyżki
jaja 2 szt
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
cukier puder do smaku
rabarbar 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z rabarbarem

w rondelku rozpuścić margarynę z cukrem i wodą (nie gotować). gdy wystygnie dodać jaja, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować. ciasto wylać do formy uprzednio posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką krupczatką. na wierzchu poukładać rabarbar pokrojony w 2-cm laseczki. piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 st.C. jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.05.2014 13:58
bardzo lubię ciasta z rabarbarem, są pyszne
iknkirke 23.08.2011 14:57
dobre
marchewka 20.05.2011 23:28
moja mama takie robi, pycha
marzencia2007 05.09.2010 16:15
uwielbiam ciasta z rabarbarem :) Plociu jade z Tobą!!
plocia 02.09.2010 21:42
Kochana jutro jestem u Ciebie i razem wcinamy to ciasto !
SmakolykiJoanny 30.08.2010 13:31
kwaskowe tez dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak