Sposób przygotowania

Boczek kroimy w niewielka kostke i rumienimy w małej ilosci oleju,nastepnie kroimy w drobno kostke cebule,dodajemy do podsmazonego boczku i lekko solimy.Mieszamy i dusimy na małym ogniu.Gdy cebula bedzie lekko zeszklona dodajemy opakowanie nierozmrozonego groszku i dusimy na małym ogniu,od czasu do czasu mieszajac.Aby groszek nie przywarł do patelni,mozemy wlac troche wody,gotujacej sie na makaron.Czesc groszku rozgniatamy na patelni dzioeki czemu czemu potrawa nabierze lepszego smaku i aromatu.Doprawiamy pieprzem.Makaron goptujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Dokładnie odcedzamy i dodajemy groszek z boczkiem.Mieszamy i chwile dusimy na małym ogniu.Makaron z groszkiem podajemy na goraco.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !