Sposób przygotowania

Przygotowanie Ciasta:

Mąkę wymieszaj z siemieniem Lnianym,cukrem,solą,otrębami,drożdżami,oregano,dolej 3/4 szklanki ciepłej wody i zagnieć ciasto.Odstaw w ciepłe miejsce na 20 mni,po czym ponownie wyrób.

Przygotowanie Mięsa:

Polędwiczki oprósz solą i pieprzem.Usmaż na oliwie z odrobiną majeranku na złoty kolor.Osącz na papierowym ręczniku.Ciasto drożdżowe przekrój na 2 równe porcje,rozwałkuj na grubość 1 cm.

Zawijanie I Pieczenie:

Na płatach ciasta ułóż polędwiczki,obłóż majerankiem,Ciasto posmaruj jajkiem.Zwiń,końce ściśnij,nadmiar ciasta podwiń pod spód.Odstaw na 10 min.Wierzch posmaruj jakiem.
Piecz 20 min w tem 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !