Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka ryżowa z marchewką i jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto arborio 4 łyżki
marchewka mała
jabłko średnie
cukier lub ksylitol do smaku
mleko do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka ryżowa z marchewką i jabłkiem

Ryż opłukać na sitku pod bieżącą wodą i zalać w garnku gorącą wodą z czajnika. Dodać utartą marchewkę i gotować, aż ryż się zacznie rozklejać.
Dołożyć pokrojone w kostkę obrane jabłko i gotować jeszcze kilka minut, aż zupełnie zmięknie. Dolać do smaku zimnego mleka, dołożyć masło i nieco cukru albo ksylitolu - zmiksować. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.03.2018 06:46
Super dla dziecka!
w mojej kuchni 04.07.2017 11:37
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak