Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Cytrynowy Z Miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałeczek kurczaka 8 sztuk
cytryny 4 sztuki
papryczka chili
miodu pitnego 6 łyżek
oliwa 6 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Cytrynowy Z Miodem

Przygotowanie:

1.Cytryny wyszoruj,sparz.Z dwóch cienko odkrój skórkę,pokrój ja na cienkie pałeczki i wyciśnij sok.
Wymieszaj z oliwa ,4 łyżkami miodu,drobno posiekana papryczka szczypta soli i pieprzu.Do tak przygotowanej marynaty włóż pałeczki kurczaka,przykryj,odstaw na godzinę do lodówki.

2.Następnie mięsu ułóż w naczyniu żaroodpornym.Piecz ok 40 min w temp 190 stopni C,co jakiś czas obracając.
20 min przed końcem pieczenia dołóż pozostałe cytryny pokrojone w ćwiartki,posmaruj reszta miodu.Kurczaka podawaj z ryżem ugotowanym na sypko z dodatkiem skórki cytrynowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 12.11.2010 22:36
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak