Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
skrzydełka kurczaka 600 gram
groszek konserwowy 1 puszka
jajko 3 duże szt
rzodkiewka 1 pęczek
ogórki kiszone 4 szt
majonez 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć, wrzucić do wrzącej wody, dodać sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do momentu, aż mięso będzie miękkie (wywar można wykorzystać do przygotowania zupy).
Zostawić skrzydełka do przestygnięcia, a następnie obrać mięso z kości i pokroić na kawałki.
Krok 1 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto
2
Pieczarki oczyścić i wrzucić do wrzącej, posolonej wody. Gotować 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Krok 2 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto
3
Dodać również odsączony z zalewy groszek konserwowy.
Krok 3 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto
4
Dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki oraz rzodkiewki pokrojone w ćwierćplasterki.
Krok 4 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto
5
Wystudzone pieczarki pokroić w grubą kostkę, dodać do reszty składników. Dodać również jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę.
Krok 5 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto
6
Wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez, przyprawić do smaku solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Jeszcze raz wymieszać.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka pieczarkowa z rzodkiewką i gotowanym kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak