Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 20dag
jajko 1 szt
masło 1dag
grzanki 2dag
mleko 1/10 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 5gram

Przepis i sposób przygotowania na: budyń szpinakowy

Masło utrzeć z żółtkiem, następnie dodać grzanki namoczone w mleku oraz drobno posiekany szpinak. Wymieszać, utrzepać pianę z białek i dodać do masy. Wszystko wylać do garnka posypanego bułką tartą i gotować pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak