Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na kawałki,posypać odrobiną kucharka i zostawić na parę minut.
Kapustę i marchewkę poszatkować,kapustę kiszoną pokroić,dodać poszatkowaną marchewkę i kucharek do smaku.Wymieszać.Cebulę obrać i pokroić w pół talarki.

Żeberka obtaczać w mące z dodatkiem odrobiny soli i smażyć na oleju na złoty kolor.

Przygotować blachę lub brytfankę.
No dno układać warstwami:kapustę białą,cebulę,kapustę kiszoną,żeberka,następnie znowu kapustę białą itd.Żeberka można polać odrobiną piwa.
Na wierzch zalać tłuszczem z pieczonych żeberek.Piec w piekarniku ok 1,5 godz.Do czasu aż kapusta będzie miękka.

Podawać z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    drap13

    warte wypróbowania
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię taki obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !