Sposób przygotowania

Namoczyć kajzerki dokladnie wycisnąc w dłoniach, po czym rozetrzeć je za pomocą widelca. Wymieszać mięso z żoltkami kajzerkami i pieprzem i solą. Gdyby masa byla zbyt sucha, mozna dolac odrobinę zimnej wody, Dokladnie wyrobic jednorodną masę.
Formować okrągle niezbyt grube befsztyki, obtaczac je w mące.
Rozgrzać tłuszcz smazyc befsztyki na srednim ogniu aby nie spaliły sie na wierzhu, pozostając surowe wewnątrz.
Pod koniec smazenia dodac pokrojone w cienkie piórka cebule i na brzegu patelni podsmazyc je lekko rumieniąc. kiedy po nakłuciu befsztyka wycieka zeń bialawy sok, mieso jest gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !