Sposób przygotowania

Ryby oskrobać, wypatroszyć, zostawić łby, ale pozbawić je oczu oraz skrzeli. dokladnie umyć.Posolic i posypać pieprzem wewnatrz i zewnątrz. Owinąc folią i odłozyć na godzinę do lodówki.
Rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebule podsmazyc na oliwie.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora, posiekane oliwki, pokrojone sardele lub łyzke pasty, posiekane zioła. Dodac maly kieliszek bialego wytrawnego wina. Dusić kwadrans.
Wyjąc ryby z lodówki, ułzyć w brytfannie której dno przykrywa oliwa zalac sosem z oliwek i ziól. Piec bez przykrycia okolo 20 minut w temp 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !