Sposób przygotowania

Ozorki wieprzowe bardzo dokładnie oczyścić i umyć, namoczyć na w zimnej wodzie, ugotować wraz z pokrojoną włoszczyzną w lekko osolonej wodzie z dodatkiem pieprzu, liścia i ziela. Ozory po ugotowaniu ostudzić i zdjąć z nich skórę. Pokroić w plasterki i ułożyć wraz z pokrojoną włoszczyzną na półmisku. Z wywaru i żelatyny przygotować galaretę. Zalać nią ozorki. Udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ozorki podobno dobre są
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    lubię je
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !