Sposób przygotowania

FARSZ:Mięso, upieczone poprzedniego dnia w piekarniku,zmielić razem z papryką oraz zeszkloną na oleju pokrojoną cebulką. Doprawić solą pieprzem,tymiankiem ewentualnie odrobiną czosnku w proszku. Dokładnie wymieszać najlepiej ręką.
CIASTO:Mąkę wymieszać z wrzątkiem ,masłem,solą . Wyrobić ciasto na stolnicy. Rozwałkować ciasto. Formować pierogi nadziewając je farszem.
Gotować w osolonej wodzie ok.10min.od wypłynięcia.
Podawać polane zeszkloną cebulką.
Z podanych proporcji wychodzi ok.30 pierogów

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wypróbuje na pewno
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo pyszne pierożki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo pyszne pierożki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo pyszne pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smacznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !