Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany udziec z indyka Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1.8 kg
sos sojowy 3 łyżki
czosnek świeży-przeciśnięty przez praskę 6 ząbków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
kostka mięsna 1 sztuka
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 3 łyżeczki
miód 3 łyżeczki
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
musztarda ziarnista 4 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany udziec z indyka Eli

Udziec umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski.Składniki marynaty połączyć,natrzeć dokładnie udziec i włożyć na 3 godziny do lodówki.Zamarynowany udziec wyłożyć na brytfankę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 2 godzin.Kostkę mięsną rozpuścić w litrze wrzącej wody.Udziec polewać co jakiś czas,raz marynatą,raz wywarem mięsnym.Upieczony udziec wyjąć na pólmisek i przykryć folią aluminiową,żeby nie ostygł.Sos który powstał podczas pieczenia zlać do rondelka,rozcieńczyć wodą i zagotować.Mąkę wymieszą z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak