Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada miętowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleszna 70% kakao 100 gramm
mleko 1/5 szklanki
świerza mięta 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada miętowa

Mięte siekamy drobno.

Czekoladę kruszymy i wrzucamy do garnka z mlekiem i dusimy 5 minut, aż czekolada się rozpuści.

Po wyłączeniu wlewamy do formy lub salaterek i dodajemy mięte jak będzie mieć około 40 stopni.

Jemy po ostudzeniu ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.07.2012 07:45
supet
iknkirke 11.11.2011 08:17
super
anja3107 24.03.2011 10:13
ciekawy przepis
Grażyna13 06.10.2010 17:37
Fajny pomysł :)
buksiak12 09.09.2010 14:11
super przepis
buksiak12 09.09.2010 14:11
super przepis
Dorota71 09.09.2010 09:14
mięta i czekolada to super połączenie
Dorota71 09.09.2010 09:13
słodziutki przepisik
Emilia22 09.09.2010 08:29
uwielbiam czekoladę w każdej postaci
Emilia22 09.09.2010 08:29
uwielbiam czekoladę w każdej postaci
Emilia22 09.09.2010 08:29
uwielbiam czekoladę w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak