Sposób przygotowania

Rozgrzać olej na patelni i obsmazyc mięso pokrojone w kostkę, dusic we wlasnym sosie az zmięknie. Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Jesli jest mało sosu to podlać bulionem.
Usmażyc na oleju pokrojoną w plastry cebulę i w paski paprykę, stale mieszając.
Zdjąc z patelni i włozyc na powrot podsmażone i miekkie mięso. Odlać nadmiar własnego sosu i dolać tajskiego chili. Zagotować.
Teraz dodać podsmazone warzywa i polowe posiekanych lisci kolendry. Wymieszać dodac jesli płyn wyparował reszte sosu wlasnego. Przybrać liscmi kolendry, podawać z ryżem basmati.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !