Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chilli po tajsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 40 dag
cebula 1 sztuka
papryki różnokolorowe
olej roślinny 20 ml
sól, pieprz
liście kolendry
sos chili 1 (tajski)

Przepis i sposób przygotowania na: chilli po tajsku

Rozgrzać olej na patelni i obsmazyc mięso pokrojone w kostkę, dusic we wlasnym sosie az zmięknie. Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Jesli jest mało sosu to podlać bulionem.
Usmażyc na oleju pokrojoną w plastry cebulę i w paski paprykę, stale mieszając.
Zdjąc z patelni i włozyc na powrot podsmażone i miekkie mięso. Odlać nadmiar własnego sosu i dolać tajskiego chili. Zagotować.
Teraz dodać podsmazone warzywa i polowe posiekanych lisci kolendry. Wymieszać dodac jesli płyn wyparował reszte sosu wlasnego. Przybrać liscmi kolendry, podawać z ryżem basmati.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak