Sposób przygotowania

Kapustę siekamy i dajemy do garnka. Gotujemy aż się cała woda wyparuje i przypalimy kapustę. Jest to konieczne. Garnek ma nie być czas, ale trzeba przypalić aby smakowała jak z ogniska. Potem dolewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu 15 minut. Na koniec wodę pozostałą mieszamy z mąką i dodajemy i ciągle mieszając na małym ogniu dusimy około 1 minuty. Gotowe. Idealna do ziemniaków, schabowego, pierogów ;)

Można dodać ze dwa suszone grzyby.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubimy taką kapustę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    taką robię często -smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !