Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana staropolska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
przecier pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 szczypty
kosta rosołowa 1 sztuka
woda 2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana staropolska

Kapustę siekamy i dajemy do garnka. Gotujemy aż się cała woda wyparuje i przypalimy kapustę. Jest to konieczne. Garnek ma nie być czas, ale trzeba przypalić aby smakowała jak z ogniska. Potem dolewamy 1,5 szklanki wody, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu 15 minut. Na koniec wodę pozostałą mieszamy z mąką i dodajemy i ciągle mieszając na małym ogniu dusimy około 1 minuty. Gotowe. Idealna do ziemniaków, schabowego, pierogów ;)

Można dodać ze dwa suszone grzyby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata77 18.06.2011 07:53
taką robię często -smaczna
Ewa111 29.08.2010 14:38
lubimy taką kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak