Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki 70 dag
marchewka 1 szt
pasternak 1 szt
por 0,5 szt
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

Kroki postępowania

1
Flaki dokładnie umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować około 5 minut, odcedzić. Ponownie wlać czystą wodę, zagotować, czynność tę powtórzyć 2- 3 razy.
Krok 1 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
2
Następnie zalać wodą, dodać kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pasternak, gotować około 1 godziny.
Krok 2 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
3
Pod koniec gotowania dodać pokrojony w pół krążki por.
Krok 3 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
4
Koncentrat wymieszać z niedużą ilością wody i mąką.
Krok 4 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto
5
Połączyć z zupą, dodać majeranek i suszony lubczyk, gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 5 - Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.06.2017 10:04
przepadam za takimi :-)
KORAL 30.06.2017 08:30
tak nie jadłam :)
Krzysztof15 30.06.2017 06:09
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak