Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka serowe z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

póltłusty ser 25 dag
szklanka mąki 1 i 1/2 szklanki
dżem 4-6 łyzek
masło 1 łyzka
cukier puder 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka serowe z dżemem

Ser przetrzeć przez sito lub dokladnie rozdrobnić widelcem. Make przesiekac z masłem dodac rozdrobniony lub przetarty ser i zarobic ciasto.
Owinięte w plastikowy woreczek ciasto wlozyc na 12 godzin do lodówki
Wyjęte z lodowki ciasto rozwałkowac wycinac szklanką krązki na srodku ukladac odrobinę dzemu po czym zlepiac krązki jak pierogi.
Piec ciastka w nagrzanym piekarniku (180 stopni)
az sie zarumienią. Gorące posypać przez sitko cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.09.2010 16:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak