Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka lekko orientalne Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurze serduszeka 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
czosnek 3 ząbki
paski pędów banbusa z zalewy 10 sztuk
sos sojowy 3 łyżki
sos sojowy grzybowy 1 łyżka
kostka mięsna 1/2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
imbir w zalewie 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
sos chili 1 (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka lekko orientalne Eli

Serduszka umyć i zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i ugotować.Wyjąć na durszlak(wywar zachować-można ugotować zupę) i odsączyć.Pieczarki pokroić w zależności od wielkości na połowę,ćwiartki lub na sześć kawałków.Cebulę pokroić na ćwierć krążki,imbir i pędy bambusa w paseczki,czosnek przecisnąć przez praskę.Odsączone serduszka przesmażyć na oleju i wyjąć.Na pozostałym po serduszkach oleju przesmażyć pieczarki z cebulą i czosnkiem.Dodać serduszka,imbir,pędy bambusa,sosy i kostkę mięsną.Podlać wodą i dusić aż serduszka będą miękkie i przegryzą się wszystkie smaki.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda i zagęścić potrawę.Smacznego!

Ja podałam gulasz z ryżem curry (przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 07.02.2011 17:53
Lobie kurze serca.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak