Sposób przygotowania

Serduszka umyć i zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i ugotować.Wyjąć na durszlak(wywar zachować-można ugotować zupę) i odsączyć.Pieczarki pokroić w zależności od wielkości na połowę,ćwiartki lub na sześć kawałków.Cebulę pokroić na ćwierć krążki,imbir i pędy bambusa w paseczki,czosnek przecisnąć przez praskę.Odsączone serduszka przesmażyć na oleju i wyjąć.Na pozostałym po serduszkach oleju przesmażyć pieczarki z cebulą i czosnkiem.Dodać serduszka,imbir,pędy bambusa,sosy i kostkę mięsną.Podlać wodą i dusić aż serduszka będą miękkie i przegryzą się wszystkie smaki.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda i zagęścić potrawę.Smacznego!

Ja podałam gulasz z ryżem curry (przepis w mojej galerii).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lobie kurze serca.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !