Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po węgiersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dkg
wędzony boczek 15 dkg
szczypior posiekany 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżki
twaróg 25 (nie kwaśny)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po węgiersku

Zagotować makaron w 3 litrach posolonej wody, jak makaron będzie al dente wlać kubek zimnej wody aby zahartować makaron i tak pozostawić na 10 minut. W tym czasie boczek pokroić w niezbyt drobną kostkę i ładnie zrumienić na niewielkim ogniu. Makaron dokładnie odcedzić. Wyłożyć na półmisek, wymieszać z boczkiem i suto posypać rozkruszonym twarogiem i usiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 15.09.2011 21:27
spróbuję
klaklak 08.05.2011 18:02
wykorzystam ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak