Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki chlebowe Eli w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 70 ml
czosnek 1 ząbek
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
cebula 1 sztuka
chleb 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki chlebowe Eli w zalewie

Pozostałe składniki:

Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu
1 duża cebula(pokrojona w pólplastry)
1 łyżka gorczycy
ziele angielskie,liście laurowe
sól,cukier do smaku

Miąższ,kromkę chleba i bułkę tartą zalać mlekiem i poczekać aż mleko wsiąknie.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Do masy chlebowej dodać,cebulę,czosnek i zmisować w malakserze lub zmielić w maszynce do mięsa.Dodać rozbełtane jajka,doprawić pieprzem i solą do smaku.Formować kotleciki,panierowac w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Składniki zalewy zagotować i przestudzić.Klopsiki zalać letnią zalewą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak