Sposób przygotowania

Mięso pokroić na sznycle, rozbić, posolić i posypać pieprzem. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Kiełbaski przeciąć wzdłuż i jeszcze na pół. Słoninę pokroić w paski, a cebulę w grubsze plasterki. Folie aluminiowa pociąć na płaty około 20x20 cm i posmarować ją olejem. następnie kolejno układać składniki na folii w niewielki prostokąt: najpierw posypane sola ziemniaki, na nich słoninę, sznycle, kiełbasę i pokrojoną cebule. Zawinąć szczelnie brzegi folii aby w czasie pieczenia nie wyciekał sos. Ułożyć paczuszki na nie wysmarowanej blasze do pieczenia i piec w średnio rozgrzanym piekarniku około 40-50 minut. Podawać zapiekankę w folii bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !