Sposób przygotowania

Filety obsypać mąka i obsmażyć z obu stron na rumiano. Pokrojoną w kostkę cebulę, słoninę, czerstwą bułkę i wątróbkę włożyć do rondla wraz ze starta na jarzynowej tarce marchewką. . Dodać smalcu, przyprawy, ułożyć na wierzchu porcje dorsza, przykryć i dusić aż wszystko będzie zupełnie miękkie. Następnie wszystko zmielić w maszynce z drobnym sitkiem (takim do pasztetów) dodać surowe jajka i wyrobić drewniana łyżką. Ułożyć masę w rondlu wysmarowanym tłuszczem i obsypanym tarta bułką. Piec w niezbyt gorącym piekarniku (170 stopni) przez około 20 minut. Pasztet można podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny pomysł:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !