Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki lub szynki bez kości 1 kg
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 szt
marchewki 3 szt
pietruszki 2 szt
zielona papryka 1 szt
cebule 2 szt
pieczarek 30 dag
Przyprawy w mini kostkach Ostre papryczki 1 szt
majeranek 1 przyprawy w mini kostkach
Bulion grzybowy 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.Odstawić do lodówki na 3 godziny. Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski.Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową.Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 05.05.2013 14:36
uwielbiam gulasze z warzywami
mariel78 14.11.2012 07:41
smaczne
Barbara33 12.03.2012 11:05
rewelacja
ziutula
ziutula 08.08.2011 14:48
lubię gulasz warzywny..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak