Sposób przygotowania

Buraki gotujemy. Gotowe obieramy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Cukinię obieramy, a następnie wycinamy środki i pestki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cukinię z cebulą mieszamy razem i doprawiamy solą. Odkładamy na chwilkę, aż puszczą sok. Sok wyciskamy. Dodajemy buraczki i przyprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy i nakładamy do słoiczków i zalewamy zalewą. Gotowe pasteryzujemy ok 20-25 min. Smacznego !!


( Z podanych składników wychodzi ok. 25 słoików 0,5l. )

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię bardzo podobne buraczki. Smakują wyśmienicie.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pamiętam tylko raz zrobiłam.I nawet dobre
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Z cukinią nie robiłam... Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Agnieszko polecam bo buraczki są na prawdę pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Tez takie robie sa wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Tez takie mam na ds w swojej księdze:P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Dobry pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    lubię buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super połączenie, buraków z cukinią jeszcze nie robiłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nie łączyłam jeszcze buraków z cukinią
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super dodatek do dań z mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !