Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 400 ml
cebula 2-3 sztuki
ocet 4 łyżki
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Płaty śledziowe sprawić, wymoczyć w wodzie, oddzielić od ości, pokroić na niewielkie kawałki.Cebulę obrać, posiekać i skropić octem. W salaterce ułożyć śledzie, posypać cebulą, oprószyć pieprzem i polać olejem.
Tak przygotowane śledzie można także przechowywać w słoiczkach, z cebulą do 3 dni, bez cebuli do 7 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.02.2014 15:18
pycha śledzie
Seba 11.02.2014 09:00
bardzo dobre
Wafelek2601 07.07.2013 16:38
często robię podobne śledziki
Katarzyna/kate1980 10.06.2012 21:01
super
kielcok1 08.12.2011 19:33
mniam
Zoso 10.09.2011 16:56
smaczne
rakow2
rakow2 30.04.2011 19:17
a co do popicia?
pioge7 04.03.2011 14:58
mniam
Goya 17.02.2011 21:51
mmm. ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak