Sposób przygotowania

Masło podzielić na pół i jedną połowę zostawić nieprzetopioną, a drugą podgrzać. Nieprzetopione masło rozetrzeć, dodać do niego masło roztopione i pomału dodawać żółtka, cukier i mąkę. Dodać skórkę cytrynową i pozostawić w lodówce do stężenia. Z ciasta należy wyrobić kulki, robiąc w środku dołek, posmarować jajkiem i upiec na rumiano w gorącym piekarniku. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem i wanilią a w dołki włożyć wiśnie z konfitur.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !