Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki z patelni z polewą czekoladową i truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser ricotta 400 g
truskawki świeże 6-7 sztuk
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
cukier trzcinowy 3 łyżki
olej do smażenia

Porada

Taki deser lub słodkie śniadanie ucieszy każdego Łasucha- małego i dużego. Smażone serniczki z sera ricotta z dużą ilością polewy czekoladowej i świeżymi truskawkami smakują wyśmienicie!

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki z patelni z polewą czekoladową i truskawkami

Kroki postępowania

1
1.Jajka ucieramy łyżką z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sito oraz rozdrobniony widelcem ser. Zagniatamy ręcznie na gładką masę.
Krok 1 - Serniczki z patelni z polewą czekoladową i truskawkami foto
2
2. Łyżką formujemy placuszki, lekko spłaszczamy je dłonią i układamy na patelni z rozgrzanym olejem (musi przykryć połowę placuszków). Smażymy po 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu.
Krok 2 - Serniczki z patelni z polewą czekoladową i truskawkami foto
3
3. Po usmażeniu polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i dekorujemy świeżymi truskawkami.Smacznego!
Krok 3 - Serniczki z patelni z polewą czekoladową i truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 02.07.2017 11:32
Wygląda pysznie
olkaaa 27.06.2017 10:04
brzmi kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak