Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dag
cukier 1 łyżka
ciasto francuskie 4 płaty
jabłko kwaśne 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z ciasta francuskiego

Ciasto rozmrozić. Stolnicę opruszyć mąką i ułożyć na niej po dwa płaty ciasta (jeden na drugim), rozwałkować je. Z każdego płatu ciasta wykroić po dwa serca. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na sercach tak aby jeden plasterek zachodził na drugi. Serduszka obłozone jabłkami ostrożnie przełożyć na wysmarowaną blachę. Masło roztopić i posmarować nim jabłka. Każde serduszko posypać też cukrem. Serduszka piec ok 15 min w temp. 200 stopni. Każde serduszko ozdobić kandyzowanymi wiśniami. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak