Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Tłuszcz od jelit pokroić drobno, przesmażyć, pod koniec dodać posiekaną cebulę. Z utartych ziemniaków odlać nadmiar soku, dodać tłuszcz z cebulką, sól i pieprz, wymieszać i dość luźno wypełnić masą oczyszczone jelita. Końce zawiązać i ułożyć w lekko natłuszczonej blasze. Słoninę drobno posiekać i przesmażyć, kiszkę polać kilkoma łyżkami stopionego tłuszczu i wstawić do nagrzanego piekarnika. Kiedy się ogrzeje, w kilku miejscach nakłuć jelito ostrym drewienkiem , co zapobiega pękaniu. Podczas pieczenia polewać kiszkę tłuszczem, a gdy ładnie się przyrumieni - obrócić na drugą stronę. Piec 1 godzinę . Wyłożyć na półmisek, polać skwarkami, podawać bardzo gorącą z surówkami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to chyba nie dla mnie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ee tam, pewnie że dla Ciebie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !