Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z białych i czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 50 dkg
cukier 1 kg
porzeczki białe 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z białych i czerwonych porzeczek

Umyte porzeczki utrzeć na miazgę. Przecier przełożyć do dużego naczynia, wsypać cukier. Postawić na ogniu i cały czas mieszać, aż do zagotowania - zbierając szumowiny. Gotować 5 minut, gorący przecier wkładać do słoików. Zamykać po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 22.09.2010 12:29
A ja w tym roku zrobiłam taki sos do deserów z porzeczek. Wystarczy je umyć, obtoczyć w cukrze i ubić porządnie w małych słoiczkach. Potem już tylko zapasteryzować i gotowe.
Margo1 29.08.2010 11:59
Fajny przecier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak