Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, wymieszać z solą, dodać pokrojone w niewielkie kawałeczki masło i wyrabiać nożem. Dodać śmietanę, cukier i jajka, posiekać z mąką i szybko wyrobić ręką. Ciasto pozostawić przez godzinę w chłodnym miejscu. Wyjąć, rozwałkować i wycinać filiżanką krążki o średnicy nieco większej od górnej części foremki. Krążkami ciasta wykładać wysmarowane olejem foremki od babeczek, a spód każdej nakłuć widelcem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 10-15 minut, aż będą miały złoty kolor. Foremki wyjąć z piekarnika, poczekać aż babeczki ostygną i dopiero wtedy wyjmować. Bezpośrednio przed podaniem babeczki można udekorować śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Fajowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !