Sposób przygotowania

Mleko zagrzać na lekko ciepło, rozrobić w nim drożdże z cukrem, dodać trochę mąki i wymieszać. Dodać żółtka rozmieszane z cukrem, mieszać dodając stopniowo po trochu mąkę, wyrabiać ciasto. Dobrze wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia..
Bakalie pokroić i wymieszać z marmoladą.

Ciasto podzielić na ok 8 równych kawałków, uformować krążki z dołkami w środku i nałożyć nadzienie. Pozostawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozmąconym białkiem i posypać pokruszonymi orzechami. Piec na kamieniu ok 30 min .. na blasze ok 45-50 min 175 st.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    oj musze wyprobowac ten przepis :) jako fanka wszelkich ciach, babeczek, bułeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wspaniale. Uwielbiam takie slodkosci. U Ciebie wszystko wyglada zawsze rewelacyjnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    przepiękne te bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Ależ one apetycznie wyglądają!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię takie;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne i piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !