Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofucznica - czyli wegańska jajecznica

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 200 g
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
cebula pół szt
szczypiorek posiekany 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tofucznica - czyli wegańska jajecznica

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy tofu i ugniatamy widelcem, aby było pokruszone. Dodajemy kurkumę, zioła prowansalskie, sos sojowy oraz sól i pieprz. Podsmażamy przez 2 min. Dodajemy posiekany szczypiorek i nakładamy do miseczki. Podajemy z dużą ilością pomidorków koktajlowych i najlepiej ze świeżą bułeczką. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 25.06.2017 10:25
Ciekawy przepis, fajna nazwa :)
bertpvd 24.06.2017 23:43
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak