Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z masła orzechowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 500 gramów
śmietana kremówka 2 szklanki
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
ekstrakt waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z masła orzechowego

Śmietankę ubij mikserem. Odstaw na bok.
W osobnej misce połącz ze sobą mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy oraz masło orzechowe.
Do masy orzechowej porcjami dodawaj ubitą śmietankę.
Gotową masę przełóż do pojemniczka i przełóż do zamrażalnika na kilka godzin.
Lody najlepiej smakują podane z sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 02.07.2017 11:35
Wygląda pysznie
Patrycja33 26.06.2017 09:39
ale pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak