Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka duszony w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
sos sojowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz
cebula 1 szt
piwo 1 szkl
olej 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
kasza gryczana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka duszony w piwie

1. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać sos sojowy oraz przyprawy oprócz soli i pieprzu, wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na pół godziny.
2. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na min mięso, aż się zrumieni.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę , dodać do mięsa, dusić przez chwilę.
Zawartość patelni przełożyć do garnka o grubym dnie.
Na patelnię wlać pół szklanki wody i łyżką zebrać cały smak z dna, przelać do rondelka.
Dodać piwo i dusić ok. 20 minut.
Na koniec dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w odrobinie wody i zagęścić sos.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,
3. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody, podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.06.2017 14:46
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 25.06.2017 09:55
same pyszności
pestka 25.06.2017 00:42
pyszny obiad
agnieszka214 24.06.2017 20:03
Smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak