Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto agrestowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
śmietana 18 proc 30 ml
cukier 25 dag
cukier waniliowy
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
agrest 1 kg
POZECZKI 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto agrestowe

Smietane ubijamy dodajemy cukier,cukier waniliowy i szczypte soli.Cały czas ubijajac dodajemy po 1 jajku.Make przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia.Porcjami dodajemy do masy jajeczno-smietanowej.Ciasto wykładamy na blache wyłozona natłuszczonym pergaminem.Umyty i osuszony agrest wykładamy na ciasto.Pieczemy około 20 minut w nagrzanym piekarnkiu do 200 st.Kładziemy na ciasto0 umyte i osuszone pozeczki i pieczemy jeszcze 15 minut,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak