Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
serek śmietankowy 1 opakowanie
cebula 1
szczypiorek pęczek
wędlina 200-250 gram
ser żółty 120 gram
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy. Na cieście rozsmarowujemy serek śmietankowy.
Krok 1 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
2
Cebulę obieramy i drobno kroimy, szczypiorek siekamy. Posypujemy.
Krok 2 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
3
Wędliną kroimy w małą kostkę. Posypujemy ciasto.
Krok 3 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
4
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy składniki na cieście.
Krok 4 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
5
Całość zawijamy w roladę. Kroimy w plastry co 2-3 centymetry.
Krok 5 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
6
Plastry - ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciepłe polewamy ketchupem.
Krok 6 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.06.2017 15:01
Smakowite ślimaczki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak