Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz drobiowy z zieloną fasolką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 70 dag
mąka tortowa 5 łyżek
masło klarowane 2 łyżki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie
woda 1 litr
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz drobiowy z zieloną fasolką...

Kroki postępowania

1
na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone ząbki czosnku
Krok 1 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
2
wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając
Krok 2 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
3
dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać
Krok 3 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
4
pyszny, lekki gulasz podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!
Krok 4 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 24.06.2017 00:46
ciekawe połączenie
Renata9 23.06.2017 21:44
Bardzo dobry obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak