Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada wisniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 18 dag
mąka krupczatka 20 dag
proszek do pieczenia 1\\3 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 płatki
wiśnie 40 dag
śmietana kremówka 1 opakowanie
cukier puder 5 dag
cukier waniliowy 1` szt
twaróg 40 dag
dżem wiśniowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada wisniowa

Ubijamy żółtkla z połowa cukruBiałka i reszte cukru ubij na sztywno.Połacz obie masy i dodaj make z proszkiem.Wymieszaj.Ciasto wylej na blache piecz około 15 minut w tem.180 st.Namocz zelatyne a gdy napecznieje odcisni i zalej 50 ml smietany kremówki.Podgrzej.Reszte smietany ubij i dodaj do twarogu.Dodaj rozpuszczona zelatyne.Biszkopt posmaruj dżemem,nastepnie kremem.Na wierzchu rozłóż wisnie bez pestek.Zwin w rolade zostaw do stezenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak