Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 szt.młoda
koperek 1/2 pęczka,
cebula 1 szt,
kiełbasa 700 g,
kminek 1/2 łyżeczki,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
oliwa 3 -4 łyżki,

dodatkowo;

pieczarki 150 g,

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Młodą kapustę oczyścić z brzydkich liści, umyć i poszatkować.
Włoży do garnka,zaląc do połowy wodą i gotować około 15 minut.
Dodać liście laurowe.
Po ugotowaniu kapusty odlać większą część wody.
Na patelnie wlać oliwę dodać obraną, posiekaną w kosteczkę cebulę,podsmażając do zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli dodać obrane pokrojone pieczarki,podsmażać mieszając, pod koniec dodać pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażyć.
Podsmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodać do kapusty wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku, dodać koncentrat pomidorowy ponownie wymieszać.
Na sam koniec dodać posiekany koperek, przemieszać i zagotować.
Gotować jeszcze razem około 15 minut.

Podawać z pieczywem lub z ugotowanymi ziemniaczkami.

Bigos można zagęścić zasmażką,ja tego nie robię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.06.2017 22:35
Miło mi .Dziękuję;)
Wacław 23.06.2017 21:23
konkretne danie :-)
gusia1000 23.06.2017 11:10
Dobry bigos.
katarzynka455 22.06.2017 22:28
pyyyyyysznieeeeee:)
IKrakowianka 22.06.2017 21:49
super danie
Jolanta40 22.06.2017 21:02
taki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak