Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z szynką i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na naleśniki

mleko 250 ml
woda 250 ml
mąka 250 g
jajko 1 sztuka
sól
olej do smażenia

Składniki na farsz

twaróg 500 g
szynka gotowana 200 g
sól
pieprz

panierka

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Mleko połączyć z wodą dodać pozostałe składniki do wykonania naleśników i zmiksować.
Krok 1 - Naleśniki z szynką i serem foto
2
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć z przygotowanego ciasta naleśniki.
Krok 2 - Naleśniki z szynką i serem foto
3
Twaróg zmiksować, następnie dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki i doprawić do smaku. Naleśniki posmarować masą twarogową.
Krok 3 - Naleśniki z szynką i serem foto
4
Na twarogu położyć plastry szynki.
Krok 4 - Naleśniki z szynką i serem foto
5
Zwinąć w rulon.
Krok 5 - Naleśniki z szynką i serem foto
6
Panierka: Jajko roztrzepać z odrobiną mleka i szczyptą soli. Naleśniki panierować najpierw w jajku a potem w bułce.
Krok 6 - Naleśniki z szynką i serem foto
7
Na patelni rozgrzać olej i starannie obsmażyć naleśniki z każdej strony.
Gotowe podawać na obiad.
Krok 7 - Naleśniki z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
a takich jeszcze nie robiłam
halina17 22.06.2017 23:58
Dobre naleśniki.
agnieszka214 22.06.2017 20:11
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak