Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczna 3 szkl
żółtko jajek 3
cukier puder 1 szk
śmietana 2 łyż,
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżki
mleko 3,2% 3 szkl.
budyń waniliowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy jabłecznik

Przede wszystkim na początek trzeba zrobić ciasto a więc Mąką, żółtko, całe jajko, cukier puder oraz śmietanę i margarynę i proszek zagnieść to wszystko ze sobą. uzyskane ciasto należy podzielić na 2 części. Jedną bardzo dokładnie rozwałkować i polożyć na blachę 2 odkładamy na razie na bok. Na ciasto te położone w blaszce kładziemy jabłuszka pokrojone w plastry ( w tym samym czasie gotujemy budyń) i go również dodajemy( oczywiście czekamy jak troszke ostygnie ) na wierzch nastepnie kładziemy drugą część ciasta. Nastepnie pieczemy je na 45 min na samym końcu po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika168 10.11.2010 21:16
uwielbiam słodkości
eli82 03.09.2010 17:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak