Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10-12 szt srednich
ziemniaki ok5 szt
marchew 1 szt
wędlina ok30 dag
śmietana ok2 łyżki
sól
pieprz
majeranek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z ziemniakami

Ziemniaki obieramy, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Pieczarki myjemy (można je tez obrać), kroimy na połowy i obsmażamy na maśle.
Oprószamy pieczarki mąką i energicznie mieszamy. Dodajemy do zupy. Dodajemy 1/2 dowolnie pokrojonej marchwi. Pozostałą połowę wrzucamy w całości. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości.
Wędlinę kroimy w plastry i dorzucamy do zupy. Można ją przed wrzuceniem podsmażyć. Na koniec dodajemy śmietanę. Można jej dodać więcej. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak