Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
boczek ok7 plastrów
czosnek ok 1 ząbek
majeranek
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem

Czosnek zmiażdżyć z solą. Ziemniaki obrać, umyć, natrzeć czosnkiem i zrobić nożem nacięcia.
Boczek albo inną wędlinę pociąć na potrzebne do ziemniaków kawałki i powkładać w nacięcia. Oprószyć ziemniaki majerankiem.
Folię aluminiową pociąć na kawałki i na każdym położyć ziemniaka.
Zawinąć ziemniaki w folie i grillować ok 30 min.
Po rozwinięciu na każdego gorącego ziemniaka można położyć troszkę masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.06.2017 18:42
Pyszności kuszące smakiem i wyglądem.;)
agaK. 21.06.2017 17:26
Świetne! Uwielbiam boczek i ziemniaki też, na grilla idealne dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak