Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek Bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczna 1 szkl
cukier drobny 1szkl
jaja 3 szt
rodzynki 0,5 opak
proszek do pieczenia łyżka
olej roślinny 0,5 szkl
miód pitny

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek Bananowy

Przede wszystkim należy zetrzeć banany na tarce (oczywiście na średnie kawałeczki) Do tych bananów należy dodać następująco: cukier, miód oraz jaja i to wszystko ucierać. Do uzyskanej egzystencji należy wsypywać mąkę ziemniaczaną (może być też pszenna) do tego dodać także proszek do pieczenia i kaszę mannę. Po tym wszystkim trzeba dodać olej i dodać do tego rodzynki(które wcześniej były osączone o obtoczone w mące)To wszystko starannie wymieszać.
Uzyskane ciasto przełożyć do dużej blachy a następnie włożyć do uprzednio odpowiednio nagrzanego piekarnika tj 180 stopni i piec. ok 30 min . gdy ciasto wystygnie trzeba je przeciąć na dwa kawałki (równe) - prostokąty. Na sam koniec przyrządzamy polewę i polewamy na te 2 prostokąty.

Sposób przyrządzenia POLEWY:
pól kostki masła, 3-4 szkl cukru , 3-4 łyżki mleka, 2-3 łyżki kakao , do tego dodać połowki orzechów włoskich i to wszystko gotować w garnuszku i mieszać ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.02.2011 14:54
fajne
bietka 17.01.2011 14:08
napewno pyszne
Roman5 13.09.2010 18:23
z bananami, musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak