Sposób przygotowania

Przede wszystkim należy zetrzeć banany na tarce (oczywiście na średnie kawałeczki) Do tych bananów należy dodać następująco: cukier, miód oraz jaja i to wszystko ucierać. Do uzyskanej egzystencji należy wsypywać mąkę ziemniaczaną (może być też pszenna) do tego dodać także proszek do pieczenia i kaszę mannę. Po tym wszystkim trzeba dodać olej i dodać do tego rodzynki(które wcześniej były osączone o obtoczone w mące)To wszystko starannie wymieszać.
Uzyskane ciasto przełożyć do dużej blachy a następnie włożyć do uprzednio odpowiednio nagrzanego piekarnika tj 180 stopni i piec. ok 30 min . gdy ciasto wystygnie trzeba je przeciąć na dwa kawałki (równe) - prostokąty. Na sam koniec przyrządzamy polewę i polewamy na te 2 prostokąty.

Sposób przyrządzenia POLEWY:
pól kostki masła, 3-4 szkl cukru , 3-4 łyżki mleka, 2-3 łyżki kakao , do tego dodać połowki orzechów włoskich i to wszystko gotować w garnuszku i mieszać ze sobą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    z bananami, musi być dobre
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    napewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !